Agenda

08
octubre 2019
La Nucia cartell Actes 9d´Octubre 2019
Actes 9 d'Octubre de 2019: Exposición, Presentación Libro y Concert UM La Nucía
Del 08-10-2019 al 09-10-2019
La Nucía ha programado una serie de actos culturales con motivo del "9 d'Octubre. Dia de la Comunitat Valenciana" 2019.
La Nucia cartell Actes 9d´Octubre 2019
PortadaDeLNaNYC
cartelExpoAMValenciansNYCweb

Los actos comenzarán con la presentación del libro “De La Nucía a Nueva York” de Miguel Guardiola, cronista oficial de La Nucía. Continuará con la exposición “Valencians a Nova York 1892-1930” y finalizará con el “Concert del 9 d’Octubre” de la Unió Musical de La Nucía.

Actividades gratuitas
Un año más desde la concejalía de Cultura de La Nucía se ha realizado una programación cultural especial con motivo del “9 d’Octubre. Dia de la Comunitat Valenciana”. Todas las actividades programadas se desarrollarán en l’Auditori de la Mediterrània de La Nucía y tienen entrada libre y gratuita.

Actes 9 d´Octubre 2019

Dimarts 8 d´octubre 2019. 20.00 horas. Entrada lliure

Sales Llevant i Ponent. Auditori i Centre Cultural de la Mediterrània

Sala Ponent: Presentació del llibre de Miguel Guardiola Fuster

                De La Nucía a Nueva York

En aquest acte a més de l'autor Miguel Guardiola també participaTeresa Morell autora del llibreValencians a Nova York. El cas de la Marina Alta (1912-1920).

Es presenta la segona edició del llibre De La Nucía a Nueva York de Miguel Guardiola Fuster, cronista oficial de la Nucia. Aquesta segona edició compta amb el suport de la Regidoria de Cultura i per tant de l'Ajuntament de La Nucia. En aquesta publicació Miguel Guardiola investiga i recopila, dins de l'emigració que es va produir des d'Espanya entre finals del segle XIX i principis del segle XX a Nova York, l'episodi concret de l'emigració de nuciers a Nova York.

En el marc d'aquest acte es presentarà també l'exposició Valencians a Nova York 1892-1930 que s'ofereix en la sala contigua.

Valencians a Nova York 1892-1930

Sala Llevant. Auditori i Centre Cultural de la Mediterrània

Obertura de l'exposició que comptarà amb la presència de Teresa Morell, comissària d'aquesta exposició amb José Miguel Santacreu, una exposició que va tenir per a la seua creació, anys arrere, el suport de la Universitat d'Alacant.

Valencians a Nova York 1892-1930 arreplega testimonis i material variat, fotografies i documents de l'època, per a relatar com els valencians, i amb més detall famílies i persones concretes de la Marina Alta, van cercar a Nova York noves perspectives de vida, una eixida per a viure millor del que vivien en els seus llocs d'origen.

Dimecres 9 d´Octubre de 2019. 12.00 horas. Entrada gratuita*

Concert 9 d´Octubre – Dia de la Comunitat Valenciana

Unió Musical la Nucia

Director: Ramon Lorente

Concert especial del 9 d´Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, que interpreta, com ve fent en els últims anys, la Banda Unió Musical la Nucia, amb un programa de música valenciana seleccionat pel director titular de la formació, Ramon Lorente, amb partitures d'autors valencians.

En aquesta ocasió el concert inclourà obres d'autors valencians com Joan Enric Canet Todolí, Joan Alborch, Juan Carlos Sempere. I també inclourà sorpreses per als espectadors, amb la intervenció de Muixeranga Marina Baixa i d'altra banda la veu de Gerard Tomás cantant danses populars valencianes amb adaptació del propi director de Unió Musical la Nucia.

El concert acaba amb la interpretació de l'Himne de la Comunitat Valenciana, obra de José Serrano.

*Entrada gratuïta, amb invitació a arreplegar en taquilla des de la setmana prèvia a l'actuació.