Agenda

05
octubre 2016
promoOvidiMEduardF
Nit de Cinema: Ovidi Montllor - Eduard Fernández
Del 05-10-2016 al 06-10-2016
Pel·lícula en valencià dedicada a 'Ovidi Montllor. Producció de Carles Miralles, direcció de Vicent Tamarit, amb interpretació de Eduard Fernández -que acaba de rebre la "Concha de Plata" al Festival de Cinema de Donostia- i Rosana Pastor.
Ovidifilm051016AMweb
promoOvidiMEduardF
TOTI, TONI, EDUARD

“L'Ovidi: El making of  de la pel·lícula que mai es va fer”

 Guió y direcció: Vicent Tamarit. Producció: Carles Miralles

Eduard Fernández, Rosana Pastor

Auditori de la Mediterrània. Dimecres 5 d´octubre de 2016. 20.30 hs. Entrada gratuïta.

Projecció de la pel·lícula, creada com un documental de ficció, que narra en valencià la vida d'Ovidi Montllor. La producció de Carles Miralles compta amb la direcció de Vicent Tamarit; interpretació de dos actors coneguts, Eduard Fernández -que acaba de rebre la "Concha de Plata" al Millor Actor al Festival de Cinema de Sant Sebastià- per ¨El hombre de las mil caras”-; Rosana Pastor i la participació d'una llarga llista d'intèrprets i persones properes a Ovidi Montllor com són les seues filles, Helena i Jana, els seus amics, entre els quals destaca l'artista alcoià, Antoni Miró, el guitarrista Toti Soler, convertit en inseparable d'Ovidi Montllor, acompanyant-li com ningú ho ha fet en els recitals. 

Ovidi Montllor és un reconegut actor de teatre i de cinema, poeta i cantautor que es va convertir en una de les veus més respectades des del final del franquisme i durant la transició. Ovidi, que va morir prematurament en 1995 per un càncer d'esòfag als 53 anys a Barcelona, havia nascut a Alcoi i havia desenvolupat la seua carrera en els escenaris, en el cinema i en els estudis de gravació de música deixant discos irrepetibles. La seua mort ha immortalitzat  a Ovidi Montllor. Qui tenia un estil únic, convertit en un dels millors intèrprets i recitadores dels grans poetes com Vicent Andrés i Estellés o Salvador Espriu.