Noticias

28
abril 2004

PROJECTE EDUCATIU "D'ACORD"

L’ESCOLA VALENCIANA PRESENTA EL PROJECTE EDUCATIU “D’ACORD” A LA NUCIA

El proper dijous a les 18,15 hores a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de La Nucia es presentarà el projecte educatiu “D’Acord” innovació educativa per adaptar-se als nous reptes socials. En aquest acte obert a tots els públics en especial als professionals de l’educació s’explicarà en que consisteix aquest nou projecte educatiu d’Acord .

Aquest acte és el primer d’una sèrie d’activitats organitzades a La Nucia per la Federació d’Escoles en Valencià amb motiu de la Trobada d’escoles en Valencià de la Marina Baixa, que enguany es celebrarà a La Nucia el dissabte 5 de juny.

Acord naix amb el repte d’adaptar l’escola valenciana a l’actual societat multicultural. D’acord és un material pràctic i eficaç que ofereix noves estratègies educatives que permeten als nouvinguts conèixer la realitat cultural i lingüística valenciana, entenent el valencià com la llengua d’acollida, d’integració i de cohesió social.

La Federació Escola Valenciana i Edicions 96, amb la col·laboració de Bancaixa, presenta aquest projecte. Una innovadora iniciativa que va ser presentada al Seminari Multiculturalitat, Llengua i Ensenyament organitzat a Castelló al setembre de 2003.

El projecte d’Acord permetrà als professionals de l’educació desenvolupar la seua tasca dins un context multicultural, alhora que integrarà als alumnes en una societat plural.

Objectius bàsics del projecte d’Acord:

- Intentar que l’alumnat nouvingut puga adquirir un nivell mínim i general de domini del valencià

- Facilitar el procés d’ensenyament- aprenentatge d’aquest alumnat mitjançant la interacció dins de l’aula.

- Possibilitar accions de solidaritat i respecte en vers els altres dintre de l’àmbit escolar.

- Acostar-se a la realitat de la integració de forma real i funcional i sempre com a recurs d’enriquiment