Agenda

02
març 2018
La Nucia Cartel aud Tast Salobre 2018
Presentación del Libro "Tast de Salobre" de Joan-Lluís Moreno
El viernes 2 de marzo a las 20 horas en Sala Ponent de l'Auditori de La Nucía se presentará el libro "Tast de Salobre" del escritor nuciero Joan-Lluís Moreno. La entrada para el público será libre y gratuita.
Cartel de la presentación del libro
joan-lluís moreno

El viernes 2 de marzo a las 20 horas en Sala Ponent de l'Auditori de LA Nucía se presentará el libro "Tast de Salobre" del escritor nuciero Joan-Lluís Moreno. La entrada para el público será libre y gratuita.

Con este libro el escritor nuciero Joan-Lluís Moreno consiguió el  "Premi Carmelina Sánchez-Cutillas" del Ayuntamiento de Altea y la Fundació Caixaltea en 2017. En esta presentación participarán Joan Borja, profesor de la Universidad de Alicante, Maria Antònia Cano, filóloga, Joan Lluís-Moreno, autor y Pedro Lloret, concejal de Cultura.

RESSENYA TAST DE SALOBRE

Vicent, un ancià en les acaballes de la vida, i Luz Marina, una jove colombiana que el cuida, són dos dels protagonistes de Tast de salobre. El tercer protagonista és el mar, omnipresent al llarg de tota l’obra. Els passejos i les converses de Vicent i Luz Marina ens permeten anar coneixent aspectes de la vida de tots dos: Vicent, patriarca d’una de les famílies més benestants de la ciutat i que manté una relació tortuosa amb un dels seus tres fills, la qual marcarà el decurs dels esdeveniments, conserva una ment lúcida, sarcàstica i sensible empresonada en un cos decrèpit i xacrós; Luz Marina, mare de dos fills a qui ha hagut de deixar al seu país per tal de buscar una vida més pròspera per a tots tres, conserva sota la pell les marques indelebles dels colps que ha rebut.

Dues persones, dues vides, dos mons que es necessiten mútuament.   

“Els ulls ametlats, inquiets i tendres de la jove es van trobar amb els ulls enfonsats, indefensos i resignats del vell. Fins i tot un mal observador s’hauria adonat que totes dues mirades demanaven ajut i companyia amb intensitats gairebé semblants.”  Tast de Salobre, Joan-Lluís Moreno.